Monday, August 27, 2007

dC Ce?

DIFERÍT, -Ă, diferiţi, -te, adj. 1. (Urmează după substantivul pe care îl determină) Care diferă, care se deosebeşte (de cineva sau de ceva), care nu este asemănător (cu cineva sau cu ceva); deosebit. 2. (La pl.; precedă substantivul pe care îl determină) Fel de fel de..., tot felul de...; variaţi, diverşi, feluriţi. – V. diferi.


Cam asta ar fi expicatia subst."diferit" in Dex.
Dar de ce diferit? Cine este de fapt diferit? Si suntem chiar diferiti? Poate...dar nu in totalitate...sau da?

De cand mi-au fost intiparite cele 3 "calitati" ale unui antreprenor, ma tot gandesc ce vrea mai exact acest "diferit"? Ok am inteles faza practica si esenta la ceea ce inseamna...dar...dincolo de esenta ...cred ca se vrea altceva! Nu cred ca acest "diferit" poate fi cu adevarat diferit.

Se spune ca suntem cu totii diferiti. Ca ne deosebim printrun "ceva". Dar in acelasi timp cu totii am pornit din acelasi punct, cu acelasi capacitati, abilitati si cu totii ne tragem din aceeasi vertebra. Pe parcurs insa incepem incet, incet sa ne construim o lume proprie. Aici incep sa se difere cei tari de cei slabi. Fiecare lume are subramuri, adica za boss are subalterni. Dar de ce subalterni? Pentru ca nu toti suntem diferiti!

Trebuie sa vrei sa fi diferit! Tot timpul imi spuneam ca vreau sa fiu tratata de la egal la egal, imi suneam ca oricine esti trebuie sa te porti de la egal cu oricine se afla in fata ta. Incep sa tind ca gresam; daca vrei sa fi tratat de la egal inseamna ca esti diferit. Majoritatea nu este diferita! Majoritatea nu este diferita pentru ca nu vrea sa fie diferita. Toti ne-am nascut egali, crestem egali, pana descoperim ca vrem altceva, moment in care este marcata diferenta.

No comments: